- For å kunne legge ut en god geocache er det en stor fordel å vite hvordan en geocache ser ut. Det er derfor en forutsetning at du har funnet noen cacher. Jeg la ut min første geocache etter å ha funnet 10 cacher. Det gikk greit og min første cache har det tilsynelatende vedig bra, men jeg anbefaler å vente litt, se an cachene og kanskje få inn noen gode tips før du setter igang.
- Husk at når cachen er lagt ut er det du som er ansvarlig for den. Om den skulle bli ødelagt, bli "mugglet" eller loggen er våt så er det ditt ansvar å fikse den. Derfor er det et krav at du bor i umiddelbar nærhet eller er ofte i området der du har lagt ut cachen. Å legge ut en cache mens du er på ferie er en dårlig idé selv om det kan virke fristende. Verden er full av cacher som ikke blir vedlikeholdt, la ikke din bli en av dem :)
- For å få godkjent en geocache er det et krav at den plasseres minst 161 meter unna en annen cache. Plasseres den nærmere vil den ikke bli godkjent. NB! Det er bare de som godkjenner cachene (reviewerne) som vet posisjonen til alle cachene. Selv om det ser ledig ut på kartet kan det hende at det ligger en "mystery-cache" akkurat der du vil legge din cache. Så ikke bli overrasket dersom du ikke får godkjent en cache selv om den ligger langt unna en annen cache.
- Det er mange forskjellige typer geocacher. Noen er såkalte PET-rør som henger i et tre. Kjedelig for noen, et turmål for andre mens det kan være "dagens cache" for noen. Vi er alle forskjellige og selv om du kanskje synes disse cachene er kjedelige så er det andre som elsker dem. Men. Det er din cache og du som er sjefen. Start gjerne med en helt enkel cache for treningens skyld. Kanskje du har et fint sted som nesten ingen vet om?
- Andre legger veldig mye arbeid i å lage geocachene sine. Kanskje flere uker. Noen er direkte vanskelig å finne fordi de glir inn i omgivelsene, mens andre er kunstverk man plutselig kommer over inni skogen. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser, og hvor mye du ønsker å legge i arbeidet. Men cacher man har brukt mye tid på blir som regel rikelig belønnet med favorittpoeng og ikke minst fine logger.
- Det finnes også såkalte "Power Trails" med mange cacher langs ei rute. De er som regel enkle å finne og er satt opp i en viss avstand slik at man kan logge mange cacher på en gang. For noen blir dette en måte å logge mange cacher på én dag, mens andre brukes for å vise en fin natursti eller letteste vei opp til toppen av et fjell eller landemerke.
Er du klar?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar