mandag 15. februar 2016

Eventet - En sosial møteplass for cachere

De fleste av oss som driver med Geocaching møtes av og til ved cacher som er lagt ut i skogen, eller ved de mer urbane cachene som ligger i byer og tettsteder. Men vi har flere måter å møtes på. Det finnes sikkert større miljøer rundt om i verden som arrangerer medlemsmøter eller setter opp terminlister for å organisere møter. Men de aller fleste av oss møtes på såkalte "eventer". (Ja, vi har mye engelske ord i vokabularet :)) og arrangøren er en annen cacher, eller kanskje det er deg. Hvem som helst kan lage et event og arrangere dette så lenge man er registrert som bruker på geocaching.com. Og det er det fine med det hele. Vi er flere som kan ta ansvar.
For en cacher er det flere grunner til å være med på eventer:

Det sosiale
Et av hovedmålene med et event er å få cachere til å møtes. Du møter andre mennesker som driver med det samme som deg og man kan prate om de mange gode opplevelser, utstyr eller de spesielle cachene du har funnet. Kanskje har du vært på en tur og har anbefalinger til andre om steder eller cacher de bør besøke.

Bli kjent i området
Et event er alltid åpent for alle geocachere. Med en gang det blir publisert kan hvem som helst melde seg på. Er du ny i området eller kanskje på ferie og har lyst til å finne noen cacher eller bli kjent med andre kan det være lurt å delta på et event. Og er det ikke et event i nærheten, hvorfor ikke arrangere et selv? Selv arrangerte jeg et event i Danmark i sommer ved Ejer Bavnehøj. Jeg var usikker på hvor mange som ville dukke opp, men fasiten ble 42 deltakere. Det kan jeg si meg veldig godt fornøyd med. Det var gøy å møte så mange flotte mennesker og ikke minst var det mange fine møter med mennesker med samme interesse som meg. Jeg anbefaler det på det varmeste :)

TB-samleren
Vi er mange som er interesserte i å registrere reisevenner eller "Travelbugs"(TB). På et event er det veldig ofte mange som tar med seg TBer de har funnet eller kanskje de har med seg den personlige samlingen av Geocoins. For en som er interessert i å logge TBer eller ta dem med på reise er eventer en sikker vinner. 

Poengsamleren
Å samle poeng og utmerkelser er også en del av sporten. Jakter du på belter kan du tjene opptil 30 poeng ved å arrangere eventer. Badgegen har også egne utmerkelser både for den som arrangerer eventer og den som deltar. 

Har du ikke deltatt på et event ennå? Da utfordrer jeg deg. Gå inn på kartet på Geocaching.com. Her kan du filtrere ut de cachetyper du ikke ønsker å finne. Det gjør du ved å klikke på symbolene under "Cachetyper som kan filtreres" Klikk på alle symbolene, med unntak av den røde "snakkebobla". Når du har gjort dette skal kun eventene finnes på kartet. Finner du ingen kan du prøve å zoome ut til det dukker opp et event. Klikk så på selve "Snakkebobla" og eventet kommer opp. Meld deg på og møt opp :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar