torsdag 14. januar 2016

Loket i skogen


Noe av det som gjør geocachingen så spennende er at man som regel ikke vet hva som venter ved koordinatene. Og det er i hvert fall helt klart at det er mange steder jeg har besøkt på mine geocache-turer jeg aldri ville besøkt om det ikke hadde vært for denne hobbyen. Det har ført til mange gode naturopplevelser. Sånn som en junidag i 2015 der det plutselig sto et tog midt inne i skogen. Toget er sikkert godt kjent for lokalbefolkningen på Bjarkøy, men jeg hadde aldri hørt om det før. Og det ble en svært positiv opplevelse.

Heldigvis har Bjarkøy kommune tatt godt vare på dette historiske lokomotivet der det står under tak midt på Bjarkøya. Loket ble brukt til å transportere jernmalm som ble utvunnet på Bjarkøy i begynnelsen av 1900-tallet. Det viser seg at det også er det eneste lokomotivet som har vært i drift i Troms noensinne. Så den lille avstikkeren fra hovedveien ble til en historietime for unge Hænningsen. Ikke minst historien og følelsen av å være i et område der det har vært mer slit enn det å gå noen hundre meter fra bilen og opp i skogen.

Og slik er det i mange tilfeller. For å kunne legge ut en geocache er det et krav om at du bor nært nok til at du kan vedlikehold cachene dine, det hender fra tid til annen at noen ødelegger cachene eller at naturen gjør sitt til at de ødelegges. Da er det viktig at de blir fikset igjen. En annen fordel med dette er at vi da får geocachere med lokalkunnskap om området. Dette er mennesker som kjenner til de gode stedene og severdighetene som ligger rundt omkring. For de som er glad i hjemstedet og har mye å vise frem er dette en unik måte å vise det frem på. Som tidligere nevnt er det over 6 millioner Geocachere rundt om i verden. Og spesielt på sommerstid er det mange som ferdes langs veiene. De ønsker seg opplevelser og søker dette opp gjennom Geocachene.

Mange av disse står ikke i noen turistbrosjyre, men er absolutt severdige. Toget på Bjarkøy var en de mange positive opplevelsene jeg har hatt på turene mine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar