mandag 11. januar 2016

Cache nummer 2. Møte med mugglerne

Etter hvert som man driver med cachehobbyen vil man møte uttrykket "Mugglerne" Nå er ikke dette noen skumle unormale vesener. Uttrykket er hentet fra Harry Potter. Mugglerne i Harry Potter er mennesker uten magiske evner. Dette er adoptert av Geocachingen og er blitt et uttrykk for mennesker som ikke driver med geocaching. Ikke unormale mennesker med andre ord. Etter at jeg har drevet hobbyen i to år kan man tidvis diskutere om vi er helt normale vi som driver med caching. Men det får være opp til andre å vurdere :)

Uansett så ble dette første cachen der vi ble utfordret på det å møte mugglerne. For er det noe vi ikke vil så er det at folk som ikke driver med hobbyen ser hvor vi har gjemt cachene. Det burde strengt tatt ikke gjøre så mye, men dessverre er det også folk som ikke har gode hensikter og cacher forsvinner fra tid til annen. Så for å beskytte cachene prøver vi for det meste å skjule hva vi driver med. For ordens skyld så er vår cache nummer 2 avklart med huseier, noe man skal gjøre når man plasserer cacher på eiendommen til andre. Men på et offentlig sted er det også andre mugglere som vi helst ikke vil avsløre gjemmestedene våre til.

Et annet moment med cache nummer 2 er følelsen av å bevege seg inne på privat område. I noen tilfeller sitter jeg med en ekkel følelse av at jeg egentlig ikke skal være her. Men det går som regel bra, og jeg har ofte møtt folk som bor i nærheten som kommer for å slå av en prat og hjelpe til. Så i bunn og grunn kan det være sosialt også. Selv om man av og til føler seg som noen som har skumle hensikter. Kanskje spesielt når man beveger seg i mørke gater i hovedstaden, ser seg forsiktig rundt for å se om noen har sett deg for deretter å plukke frem en plastbeholder. Joda. Det kan se mistenkelig ut, jeg skal innrømme det :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar