tirsdag 19. januar 2016

Reisevennene - The Travel Bugs

«Travel Bug-logoen er et registrert varemerke for
Groundspeak, Inc. Brukes med tillatelse.»

Som tidligere nevnt er det mange forskjellige måter å drive geocaching på. Noen nøyer seg med å finne en boks i ny og ne, noen samler poenger mens andre er ute etter gode opplevelser. Nå skal jeg fortelle litt om reisevennene, Travel Bugs eller TBene som de også kalles. Også her en det mange varianter. Noen TBer reiser fra cache til cache fysisk, noen reiser i lomma på geocacherne mens andre er montert på biler, reisevesker og klær. Også her er det fantasien som setter grenser. Felles for dem alle er at de har sin egen side på geocaching.com slik at man kan spore hvor TBene har vært. Det er spennende å se hvor de havner og hvor de har vært. 

Min første TB har allerede reist over 29.000 km. Har du lyst til å se hvor? Klikk her og deretter på "Vis kart" ca. midt på siden. Du vil nå få opp et kart over alle cachene denne har besøkt og hvor den er nå :)

Etter hvert som man finner disse TBene i en geocache eller på et event har man som regel to valg. Man kan ta dem med seg eller man kan registrere at man har sett dem. For den som samler poeng og merker er det om å gjøre å registrere flest mulig TBer. Da er det greit å logge dem. Ønsker du å ta dem med er det én ting som er lurt. Du bør lese beskrivelsen til TBen. Mange av disse har et mål om å nå et sted i verden. Har du planer om å reise nærmere dette målet er det fint om du tar den med og legger den i en cache nærmere målet. Har du ikke det er det greit om du lar den ligge og lar den neste som kommer ta den med. Men i begge tilfeller kan du logge dem. Det gjør du ved å lese av den 6-sifrede koden på selve TBen og registere den på geocaching.com. Har du lyst til å prøve?

Er du registrert som geocacher? Fint. Da kan du logge denne sidens TB. Jeg har gjemt koden på denne siden men det er ikke så vanskelig å finne den. Men først har jeg ett ønske: Jeg ønsker meg en hilsen og vil gjerne vite hvor du bor og gjerne om du har hatt utbytte av å lese mine blogginnlegg. Det er så mye hyggeligere enn å bare lese ordene "logget" aller andre korte setninger. 

Klar? Trykk CTRL og A samtidig, eller merk det åpne området under dette avsnittet. Koden skal komme frem under teksten her:


242MVR
Legg inn koden på denne siden. Bruk det øverste søkefeltet, skriv inn de 6 bokstaver/siffer og klikk søk. Deretter kan du klikke "Logg denne sporbare" i menyen oppe til høyre. Velg "besøk" eller "discovered" som loggtype. Legg inn en tekst og klikk på "send inn logg" Du har nå registrert ditt besøk på bloggen min :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar