tirsdag 19. januar 2016

Eldst i nord - Nord-Norges første geocache

Geocaching er en variert hobby med mange innfallsvinkler. For den som virkelig vil fordype seg i hobbyen er statistikken viktig å få med seg. Det gis poeng for det meste, og jo flere poeng du har jo flere merker kan du tjene opp. Men det er en annen historie jeg vil fortelle om litt senere. En av aktivitetene som IKKE gir poeng av noen grad er å lete opp geocachene fra de første årene med Geocaching. Men følelsen av å finne en geocache som ble plassert ut for mange år siden og finne den i perfekt stand er også en av de tingene som gjør dette til en fin hobby.

Den eldste cachen i Nord-Norge befinner seg bare noen få kilometer fra min hjemplass. Riktignok må man ta ferge for å komme seg ut dit, men det er ikke mye heft. 15 minutters fergetur er ikke all verden når man er på leting etter en skatt fra begynnelsen av århundret. Nord-norges første geocache ble lagt ut i august 2001, litt over et år siden verdens første geocache som ble lagt ut i mai 2000. Hobbyen startet tidlig her i nord. Og den startet på Grytøya utenfor Harstad. 14 år etter at den ble lagt ut fant jeg den. Plasseringen er noe endret siden det er bygget vei i området den siste tiden, men selve cachen er i perfekt stand.

Nå har heldigvis teknologien utviklet seg "en del" siden den tid. I 2001 var nok geocaching en hobby for spesielt interesserte, og noen vil vel hevde at det fortsatt er det. Men i dag trenger du ikke mer enn en smarttelefon, på den tiden var du avhengig av en GPS, noe som definitivt ikke var allemannseie på samme måte som smarttelefonene er det i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar